7th LubISS Progress Meeting

Virtual meeting 11-13 May 2020

Schedule (German time):

Monday, May 11, 2020	
09:00 – 10:00	Welcome and all-together discussion: How are you doing? Current working circumstances
10:00 – 10:30	Doris Vollmer General remarks and time for questions
10:30 – 10:50	Coffee break (20 minutes)
10:50 – 11:20	Davide Bottone Icephobic Silicone Nanofilament coatings: Icing Wind Tunnel adhesion and durability testing
11:20 – 11:50	Alexandre Laroche Droplet Friction Force Measurement using a Krüss Goniometer
11:50 – 13:00	Lunch (70 minutes)
13:00 – 13:30	William Wong Capillary Balancing: Designing Frost-Resistant Lubricant-Infused Surfaces
13:30 – 14:00	Valentina Donadei Lubricated Icephobic Coatings prepared by Thermal Spraying
14:00 – 14:20	Coffee break (20 minutes)
14:20 – 14:50	Mariia Mikriukova Easy processing of porous surfaces and approaches to replenish the drained lubricant
14:50 – 15:20	Matteo Orlandini Icephobic Slippery Lubricant Infused Porous Surface (SLIPS) Generated by Self-assembled Organogel Composite

Tuesday, May 12, 2020	
09:00 - 10:30	Training on 'Time management' (part 1)
10:30 – 10:45	Coffee break (15 minutes)
10:45 – 12:15	Training on 'Time management' (part 2)

12:15 – 13:30	Lunch (75 minutes)
13:30 – 14:00	Saurabh Nath Spreading Laws on Hemisolids
14:00 – 14:30	Abhinav Naga How a particle is removed by a water drop
14:30 – 14:50	Coffee break (20 minutes)
14:50 – 15:20	Kristian Thijssen Controlling Living Layers through Submerged Micropatterning
15:20 – 16:20	Pls meeting

Wednesday, May 13, 2020	
09:00 - 09:30	Rian Hughes Active chemotaxis: From Collective to Cellular
09:30 – 10:00	Walter Tewes Self-similarity in lubrication flow
10:00 – 10:30	Coffee break (30 minutes)
10:30 – 11:00	Srinath Lakshman Direct measurements of air layer profiles under bouncing drops
11:00 – 11:30	Filipe Signorelli Oil stability as lubricant under brine flow
11:30 – 13:00	Lunch (90 minutes)
13:00 – 13:30	Emanuela Lorusso Functionalization of PET fabrics by amino-based reagents
13:30 – 14:00	Philipp Baumli Depleting Hydrogels with Oil-Flows
14:00 – 14:30	Questions, comments, final remarks

